Tjänster

Vill sänka dina uppvärmningskostnader och samtidigt bidra till en bättre miljö, tveka inte att kontakta Isolerab AB idag.

Energibesparing

Att tilläggsisolera vinden med lösull är ett smart och enkelt sätt att minska husets energibehov betydligt. Varm luft stiger uppåt och ungefär 15 procent av värmeförlusterna sker genom vinden på äldre hus.

Genom att tilläggsisolera vinden sänker du dina energikostnader och höjer värdet på din bostad. Du kan spara upp till 5 000 kr per år och 20 000 kr på fyra år i en villa som har tilläggsisolerat vinden. Hur mycket kan vi hjälpa dig att spara?

Du får även ett jämnare inomhusklimat både vinter- och sommartid tack vare cellulosans höga densitet och värmelagringsförmåga. Det gör att det blir svalare i huset under sommaren och varmare på vintern. Ett klimatsmart material helt enkelt!

Man med cellulosaisolering

Tilläggsisolering

Många hus har för lite eller bristfällig isolering. Det gör att värme leds ut i huset och du får höga energiräkningar. Genom att spruta in lösull av cellulosa får du en effektiv tilläggsisolering av din vind, som sparar på energin i huset.

Vinden är ofta en bortglömd del av huset, men med Isolerabs koncept för tilläggsisolering kan du använda vinden som förvaringsutrymme ­– även efter att vi har installerat isoleringen.

Har du koll på hur isoleringen av din vind ser ut? Om inte så hjälper vi dig med det. Vi börjar alltid med en grundlig och kostnadsfri besiktning av din vind, för att ta reda på vad som behöver göras.

Mögelbehandling

Svartmögel syns som små svarta prickar och trivs i fuktiga utrymmen. Därför är vinden en vanlig plats för mögelproblem. Det är viktigt att åtgärda eventuell mögeltillväxt på sin vind, eftersom även små mängder mögel kan innebära en hälsofara.

Mögel på vind är ett vanligt problem och ungefär var tredje vind har problem med mögeltillväxt. De vanligaste orsakerna till mögel på vind är för lite isolering, ingen ångspärr, felaktig ventilation eller att isoleringen har utförts på ett felaktigt sätt.

Svartmögel kan leda till mögelallergi och besvär med hosta, huvudvärk, luftrörsbesvär, trötthet och rinnande ögon. Därför mögelbehandlar vi alltid din vind innan vi tilläggsisolerar, om vinden har mögelproblem.

Person som utför tilläggsisolering av vind
Besiktningstekniker

Besiktning

Det är vanligt att inte riktigt veta hur det ser ut uppe på sin vind. Vi börjar alltid med en grundlig besiktning av din vind, som är kostnadsfri. Då tar vi reda på behovet av isolering och det allmänna skicket av din vind.

 

Alla våra besiktningsmän är utbildade och certifierade.